3 tips för att bli av med mögel

3 tips för att bli av med mögel

 

Mögel är någonting som kan drabba oss alla. Oavsett om man bor i hus, i lägenhet eller om man driver företag och äger lokaler, kan man ibland upptäcka mögel i sin fastighet. Det kan vara jobbigt att bli av med, men om man har tur och märker problemet i tid finns det faktiskt enkla åtgärder för att bli av med det på egen hand. Om man märker att det inte går bort kan det vara en bra idé att anlita en städfirma Stockholm alternativt boka in en mögelsanering för att vara säker på att huset inte skadas av möglet. Vi har listat tre tips för hur man kan bli av med mögel på egen hand!

 

  1. Vitvinsvinäger

 

Vinäger överlag är ett husmorsknep som många använder för städning. Men det är dessutom otroligt effektivt när det kommer till mögelborttagning! Genom att blanda vinäger med vatten och spraya på det drabbade området kan man faktiskt få bort mögel på nolltid. Låt det verka ett par minuter och torka bort med en fuktig trasa – voila!

 

  1. Bikarbonat

precis som vinäger är bikarbonat också ett naturligt medel för att bli av med mögel. Det kan till och med ta bort envist svartmögel badrum på ett snabbt och smidigt sätt! Genom att gnugga bikarbonat på det drabbade området och låta verka i två timmar kan möglet absorberas upp och torkas av utan att lämna några märken. Under en flyttstädning bromma upptäcks ofta svartmögel, men dagens städfirmor har verktyg och metoder för att få det rent.

 

  1. Frisk luft

 

Det bästa sättet att förebygga mögel i hemmet är faktiskt genom frisk luft. Vädra hemma och va noga med att inte hänga upp blöta kläder i rum utan frisk luft, för att förebygga bildandet av mögel i hemmet. Om huset redan drabbats av mögel kan det dock vara bra att anlita en städfirma + ort som hjälper till att få fort det.