Välj rätt material för trappan

Välj rätt material för trappan

 

Börjar det bli dags att renovera trappa där hemma? Det är inte ofta man renoverar sin trappa, men när det väl blir dags finns det många roliga alternativ att välja mellan. Det viktigaste med en trapprenovering är att trappan matchat husets övriga känsla. I ett sobert, minimalistiskt hem passar inte en robust trätrappa in – då vill man hellre ha en luftig och lätt trappa. Bor man istället i en robust villa, är det inte lämpligt att ha en liten och nätt trappa.

 

Olika material

Oftast ser man samma typer av trappor överallt – trä, och spiral. Men idag finns det faktiskt mängder av olika varianter att välja mellan. Man kan hitta massvis med inspiration på nätet, för trappor av alla olika slag. Det finns lätta och minimalistiska varianter, tunga och robusta, moderna i stål – ja, allt helt enkelt. Gör research och hitta ett material som går hand i hand med resten av bostadens inredning och stil.

 

Anlita en byggfirma

När trappan ska renoveras är det en bra idé att be om hjälp från en hantverkare eller byggfirma För det första ska rätt material köpas in, trappan kanske ska ritas från grunden, man behöver ha håll på husets ritningar och vilka delar som är bärande. Det är väldigt komplicerat att göra själv – därför bör man alltid konsultera med en hantverkare för att säkerställa att ens visioner går att uppfylla.

 

Om det inte är aktuellt med en renovering, men trappan ändå känns tråkig, kan man alltid göra en trappmålning! På så vis blir trappan som ny igen, utan att man ens behöver lyfta på hammaren. Att måla är roligt och man kan verkligen sätta sin egen prägel med hjälp av färg. Kanske bli trappan grön? Eller prickig? Enbart fantasin sätter gränserna för hur drömmarnas trappa kommer att se ut!