Ta hand om lacken – tvätta bilen oftare

Det finns många saker som vi bilägare måste tänka på för att våra bilar ska hålla sig i bra skick. De ska servas, repareras, besiktas och tvättas, för att bibehålla sin kvalitet och öka livslängden. Om man bortser från reparationer och inre underhåll är det dessutom viktigt att sköta om bilens utseende, inte bara för att den ska se bra ut, utan för att interiören och lacken ska hålla sig fin så länge som möjligt. Det är både bra för bilens värde, men även för dess utseende och känsla.

Lämna in bilen på en makeover

Idag finns det mängder av ställen som erbjuder bilrekond ! Så vad är egentligen rekond? Jo, det innebär att bilen tvättas, inifrån och ut, tills den blir skinande ren igen. Under processen dammsugs bilen, tvättas på insidan, tvättas på utsidan och ibland kan den till och med vaxas och poleras – hur bra är inte det så här till sommaren?

Att ta hand om bilen genom tvätt är otroligt bra för lacken. Att genomföra bilrekond kan dessutom öka värdet på bilen om man tänkt sälja den. För vi alla vet ju att man hellre köper en ren och fin bil, än en smutsig och äcklig bil. Det gör så att bilen återfår den där nya känslan, vilket både gör den finare att titta på och roligare att åka i. Bilservice Göteborg är värt det!

Tvätta bilen själv

Man behöver inte lämna in bilen för att få en uppfräschning. Det är enkelt att genomföra på egen hand! Så länge man har tillgång till dammsugare, högtryckstvätt och lite olika rengöringsmedel så är den snart så gott som ny igen. Om man verkligen vill slå på stort kan man dessutom köpa in eget vax och en poleringsmaskin, för att lacken ska bli lite extra fin och glänsa riktigt mycket. Känner du att du inte behöver en hel rekond kan du alltid lämna in bilen på biltvätt Göteborg.